SISAK

U SMS županiji prijavljen 34551 oštećen objekt, a pregledano ih 21601

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Sisačko-moslovačkoj županiji na temelju ažuriranih ArcGIS podataka od 26. siječnja, prijavljen je 34551 objekt oštećen u potresu, a do utorka je pregledan 21601 objekt, izvijestila je ta županija. 

Privremeno neuporabljivih objekta, kojima je potreban detaljan pregled je  2193, a 2614 je privremeno neuporabljivih objekata kojima su potrebne mjere hitne intervencije.
Navodi se i kako je bez oštećenja uporabljivo 555 objekata  i da su 5048 objekta uporabljiva bez ograničenja.
S preporukom o postupanju uporabljivo je 8279 objekata.

U izvješću se navodi i djelatnost psihologa Sisacˇko-moslavacˇke županije kojima se javljaju osobe zbog teškoc´a sa spavanjem, preplavljenosti neugodnim emocijama, zbog napadaja placˇa, razdražljivosti, ponavljajuc´ih misli vezanih uz potres, osjetljivosti na podražaje iz okoline te zbog poteškoc´a s donošenjem svakodnevnih odluka i fizicˇkih smetnji.

U izvješću se navodi kako na području županijskoga Zavoda za hitnu medicinsku pomoć rade sve ispostave i funkcioniraju žurni pozivi te da sanitet vozi, a u Petrinji i Glini timovi rade u kontejnerima i nema poteškoća s ispunjavanjem obveza. 

U Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” – Sisak od ponedjeljka 11. siječnja počeli su s radom određeni odjeli, a  naručene pacijente će liječničko osoblje obavješćivati o zakazanim terminima tako da pacijenti ne moraju zvati bolnicu.

Uprava Doma zdravlja Sisak trenutno radi u ambulanti u Lekeniku, a dodaje se kako sve ambulante rade, ali dio ih je izmješten na druge lokacije i kontejnere. Uprava Doma zdravlja Petrinja radi u Lopašićevoj, a obiteljske i stomatološke ambulante iz Ulice Matije Gupca u Petrinji, čija je zgrada razrušena, izmještene su na lokaciju Doma zdravlja u ulicu Radoslava Lopašića.

Ambulanta u Jabukovcu zbog oštećenja na objektu radi terenski, stigao je kontejner i u tijeku je priključivanje struje, nakon toga slijedi preseljenje opreme i stavljanje ambulante u funkciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater