BJELOVAR

U sklopu EU projekta "Sigurna kuća" pronađen i uređen novi objekt za žrtve nasilja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Projekt "Sigurna kuća - podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka", vrijedan milijun i pol kuna, privodi se kraju, a tijekom dvije godine održane su mnoge aktivnosti, uključujući i uređenje novog objekta, istaknuto je u petak na završnoj konferenciji za novinare.

Taj projekt potpuno je financiran iz Europskoga socijalnog fonda, a gradonačelnik Dario Hrebak rekao je na konferenciji za novinare da je Bjelovar iz gradskog proračuna izdvojio dodatna financijska sredstva.

„Jedna od većih aktivnosti koja je baš ovih dana završena bila je obnova novog prostora 'Sigurne kuće'. Stari objekt više nije bio dovoljno dobar. Zamijenili smo ga i otišli na novu lokaciju. Grad je naslijedio kuću u koju smo uložili 150 tisuća kuna iz samog projekta, te dodatnih 320 tisuća kuna iz gradskog proračuna”, istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

Grad Bjelovar korisnik je projekta koji se provodi na području Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Požeško-slavonske županije, a partneri su Udruga za zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja „Iris“ iz Bjelovara, Udruga S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja, Centar za podršku i razvoj civilnog društva "Delfin" i Udruga „Hera“ iz Križevaca.

"'Sigurna kuća' može primiti 16 osoba, a broj žena oscilira i ovisi o tomu koliko dugo ostaju", rekla je predsjednica Udruge „Iris“ Jasna Barić, dodajući da njihova aktivnost bez projekata poput toga ne bi bila moguća.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini