mamuti

DESANT NA RIJEKU: U luku uplovila dva kruzera s gotovo četiri tisuće turista

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dva putnička broda za kružna putovanja, "Mein Schiff 5" i "Marella Explorer 2" touroperatora TUI-ja, uplovila su u subotu ujutro u riječku luku s gotovo četiri tisuće turista.

Voditelj Odjela komercijalnih poslova u riječkoj Lučkoj upravi Rajko Jurman rekao je za Hinu je da je kruzer "Mein Schiff 5" s oko 2250 putnika na sidrištu, a putnici se do kopna prevoze barkama, dok je brod "Marella Explorer 2", s oko 1500 putnika privezan uz riječki lukobran.

Oba broda ugošćuju turiste na sedmodnevnim putovanjima Jadranom.

Putnici se na "Marella Explorer 2" ukrcavaju u Dubrovniku, dok je Trst početna luka za putovanja na brodu "Mein Schiff 5."

Za goste s kruzera organizirano je razgledavanje Rijeke te izleti s 22 autobusa u Istru, Opatiju, Krk, Kastav, Gorski kotar, Zagreb i druga odredišta.

Jurman ističe da se poštuju svi protokoli i mjere zaštite s obzirom na pandemiju Covida-19 te da su kruzeri koji su uplovili u riječku luku, zbog mjera opreza, ukrcali manje putnika nego što bi mogli s obzirom na svoje kapacitete.

Dodao je da je u riječkoj luci od jučer zbog smjene, tj. ukrcaja i iskrcaja gostiju, i 14 manjih putničkih brodova za kružna putovanja, od kojih je 11 jedrenjaka ID Riva Toursa.

Boravak povećanog broja gostiju s putničkih brodova u Rijeci organizirali su Lučka uprava Rijeka, riječka Turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Rijeka, pomorske agencije i drugi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of