RIJEKA

U riječki KBC dovezena žena iz Pule na respirator

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ravnatelj Kliničkoga bolničkog centra (KBC) Rijeka Davor Štimac potvrdio je u petak da je u četvrtak kasno navečer u taj KBC dovezena pacijentica iz Pule, kojoj je potreban respirator.

U izjavi za novinstvo rekao je kako je to u skladu s dogovorom da se u respiracijskom centru u Rijeci primaju pacijenti oboljeli od koronavirusa s potrebom za respiratorom iz Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije.

 Pacijentica dovezena iz Pule ima 69 godina i njezino stanje je stabilno, izvijestio je Štimac.

 U riječkom KBC-u su tako sad dvije pacijentice na respiratoru, a još je 28 oboljelih od koronavirusa smješteno u Klinici za infektologiju i u zgradi Klinike za otorinolaringologiju, kazao je.

Na Klinici za infektologiju je raspoloživo samo još nekoliko mjesta za pacijente, ali je zato u zgradi Klinike za otorinolaringologiju slobodno 25 mjesta, a pripremaju se i dva kata zgrade Klinike za psihijatriju za smještaj oboljelih, s kapacitetom za oko 40 pacijenata, rekao je ravnatelj. 

 Zaražen je samo jedan član medicinskog osoblja, i to specijalizant patologije, a 28 liječnika, medicinskih sestara i ostalog osoblja KBC-a je u samoizolaciji. Na svim klinikama, odjelima i zavodima gdje je to moguće je rad organiziran tako da je "A tim" u bolnici, dok je "B tim" kući, kako bi se omogućio nastavak djelatnosti, ako se i dogodi da virus uđe među osoblje, izvijestio je ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom