OSIJEK

U Osječko-baranjskoj županiji jedna osoba pozitivna na koronavirus

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata koronavirusom je zaražena jedna osoba iz Osijeka, a testirano je 128 uzoraka, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.  

Od covida-19 od početka epidemije na području te županije oboljelo je 612 osoba, od kojih su 533 izliječene. U osječkome KBC-u trenutačno je 27 pacijenata oboljelih od te bolesti, a dva su na respiratoru, priopćeno je. 

Mjera samoizolacije određena je još četirima osobama koje su kontakti oboljelih, pa je sada u samoizolaciji 216 osoba. Poštovanje mjere samoizolacije kontrolirala policija, a prilikom 55 samoinicijativnih provjera sve su osobe zatečene na prijavljenoj adresi.

Na sjednici Stožera rečeno je kako je manji broj oboljelih zadnjih dana potvrda da se na području županije provode epidemiološke mjere, no opasnost od širenja epidemije i dalje je izrazita , što zahtijeva daljnju primjenu mjera. Pritom je posebno upozoreno na moguće posljedice zbog većeg okupljanja građana. 

"Stožer upozorava organizatore takvih okupljanja na preporuke u vezi s primjenom epidemioloških mjera - od broja okupljenih do popisa nazočnih, nošenja maski i rukavica do držanja razmaka, te ih poziva na odgovorno i savjesno postupanje", stoji u priopćenju.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum