KOPRIVNICA

U koprivničkoj bolnici na specijalističkom usavršavanju 54 doktora medicine

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U koprivničkoj Općoj bolnici 'Dr. Tomislav Bardek' već nekoliko godina povećava se broj specijalizacija, a trenutno su na specijalističkom usavršavanju čak 54 doktora medicine iz 22 specijalizacijska područja.

Najviše ih je, po sedam, iz anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine, a slijede ih specijalizacije iz oftalmologije i optometrije te otorinolaringologije s po pet specijalizacija, dok se u ostalim područjima medicine usavršava između jednog i tri specijalizanta. 

"U odnosu na 2016. godinu, to je povećanje za devet specijalizanata, a koprivnička bolnica trenutno ima ukupno 159 liječnika, što je čak za 14 liječnika više nego prije šest godina", istaknuo je ravnatelj dr. Mato Devčić.

Među specijalizantima koji će svojim radom pridonijeti povećanju kvalitete u pružanju zdravstvenih usluga u Podravini i Prigorju su i mladi koprivnički liječnici dr. Mislav Kovačić i dr. Valentino Potroško. Svoj profesionalni put nakon završetka studija medicine nastavili su na specijalizaciji otorinolaringologije, a povratak u Koprivnicu, kažu, oduvijek im je bio glavna opcija.

"Jako sam zadovoljan što sam došao tu, i što mogu specijalizirati ono što sam i htio od samog početka. Uvjeti rada i okruženje su odlični, svi su nas lijepo prihvatili i doista možemo puno toga naučiti od starijih, iskusnijih kolega", istaknuo je dr. Kovačić. Njegov kolega, dr. Potroško, u potpunosti se slaže s njime.

"Atmosfera na odjelu je sjajna. Tim kolega s kojima radim je iznimno stručan i profesionalan i velika su podrška u našem daljnjem usavršavanju. Lijepo je biti doma i definitivno planiram svoj profesionalni i osobni put ostvariti u Koprivnici", kazao je.

U Domu zdravlja Koprivničko- križevačke županije trenutno je devet specijalizanata, od kojih je petero specijalizaciju počelo ove godine. Dvoje liječnika i to jedan iz pedijatrije i drugi s područja opće medicine, uskoro će polagati ispit nakon čega će svojim radom još više unaprijediti zdravstveni sustav Koprivničko- križevačke županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter