GOSPIĆ

U Gospiću konstituirano Gradsko vijeće

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Gospiću je u utorak u podne završena konstituirajuća sjednica Gradskoga vijeća, a za predsjednicu je jednoglasno izabrana Ana-Marija Zdunić ih HSP-a, izjavio je Hini gradonačelnik Karlo Starčević.

Za potpredsjednicu je izabrana Nada Alić, a potpresjednik je Mario Stilinović iz HDZ-a, kojeg je premoćno na izborima za gradonačelnika u prvom krugu pobijedio Karlo Starčević i tako došao do drugoga mandata.

U gospićkom Gradskom vijeću sedam članova ima HSP, četiri člana ima HDZ, LiPO Darka Milinovića ima 3 člana, a jednoga ima Domovinski pokret.

Starčević je izrazio zadovoljstvo ponašanjem svih sudionika konstituirajuće skupštine. Jednoglasan izbor predsjednice i njezinih zamjenika vidi kao svijetlu perspektivu u daljnjem radu Gradskog vijeća te uz to i potporu gradonačelniku. Također,  kazao je, složili se oporba ne očekuje prijetnju u rušenju gradonačelnika. Shvatili su i vijećnici da sam radio dobro u prethodnom mandatu, a sad tu više nema ni Darka Milinovića kao faktora koji je i onda pokušao bojkotiranjem mene nešto postići, napomenuo je Stračević dodavši kako vijćnici iz ovoga sastava shvaćaju da bi alternativa bili novi izbori.

 Siguran sama, istaknuo je, da bih i u tom slučaju više nego glatko pobijedio.

Na pitanje što očekuje od konstituirajuće sjednice Županijske skupštine, u kojoj HDZ ima 10 članova, a dobije li još četiri glasa od nekih stranaka, imat će većinu, Starčević je kazao da će pet članova iz „njegova“ HSP-a poduprijeti HDZ, čime je najavio relativno glatko konstituiranje Skupštine, na čijem čelu vidi Marijana Kustića.

 "Mi iz HSP-a poduprijet ćemo najjaču stranku - HDZ, no naravno, ne bezuvjetno, nego sve dok će ta glavna stranka i njezinn vodeći čovjek u Ličko-senjskoj županiji raditi na dobroti naše županije", rekao je dodavši kako vjeruje da Milinović shvatio kako je on politička prošlost u Gospiću i čitavoj županiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum