RIJEKA

Tvrtka Jadranka darovala riječkoj Dječjoj bolnici RTG uređaj

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tvrtka Jadranka iz Malog Lošinja darovala je Dječjoj bolnici Kliničkog bolničkog centra Rijeka RTG uređaj vrijednosti 630 tisuća kuna, koji je u subotu preuzet.

 Riječ je o mobilnom RTG uređaju GE Healthcare Optima XR240amx Gen2.

 Kako je navedeno tijekom današnje svečane primopredaje u Dječjoj bolnici, zahvaljujući mobilnosti uređaj će se moći koristiti na više odjela ove bolnice.

 Ravnatelj KBC Rijeka Alen Ružić istaknuo je da uređaj odlikuju izvrsna tehnička svojstva i ima visoku dijagnostičku vrijednost uz nisku dozu zračenja za pacijente. Ružić je rekao da će se RTG uređaj koristiti na sadašnjem lokalitetu Dječje bolnice, a po završetku izgradnje nove bolnice na Sušaku na tom lokalitetu. Završetak gradnje se očekuje u proljeće 2022. godine, naveo je.

 Izvršni direktor tvrtke Jadranka Damir Mlacović naglasio je da je to najveća tvrtka na cresko-lošinjskom otočju koja djeluje već 70 godine i uvijek podupire sve projekte lokalne zajednice. Osjećamo to kao svoju obavezu prema zajednici. Uz ovaj uređaj, Jadranka je proteklih mjeseci darovala još tri RTG uređaja za bolnice u  Zagrebu, Splitu i Osijeku, kao i medicinsku opremu, rekao je Mlacović.

 Projekt darovanja je pokrenula i koordinirala humanitarna udruga Cro Unum i njen predsjednik Dragan Primorac.

 Naglasio je da je u zahtjevnim situacijama za zdravstveni sustav poput pandemije koronavirusa važna kvalitetna dijagnostika, a ovi uređaji će znatno doprinijeti njenoj razini. Imam golemo povjerenje u hrvatsku medicinu i sjajne liječnike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini