ZAGREB

Tomašević: Umjesto 150 grad nabavlja 50 automobila

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević najavio je u utorak da će Grad Zagreb umjesto ranije predviđenih 150 unajmiti 50 automobila za potrebe gradskih službi, od kojih će polovica biti na hibridni ili električni pogon.

„Poništili smo prethodni natječaj za najam 150 vozila, vrijedan 4,5 milijuna na godinu dana, sada idemo u postupak javne nabave 50 automobila i tu će trošak biti godišnje 1,8 milijuna kuna”, rekao je Tomašević na redovnoj konferenciji za novinare.

Novost je što će polovica tih automobila biti na hibridni ili električni pogon. „U tom smislu naša uprava će promovirati zelenu javnu nabavu, želimo mijenjati korištenje voznog parka gradske uprave, a tu ima i uštede što se tiče goriva", kazao je.

Gradonačelnik je najavio da se nastavljaju natječaji za uprave gradskih poduzeća, nakon što su raspisani natječaji za Zagrebački holding i ZET, do kraja tjedna očekuje se natječaj za Zagrebački velesajam.

Uvjeti će biti isti kao i za druge uprave gradskih poduzeća, 10 godina iskustva, od čega pet na rukovodećim pozicijama i prijedlog programa razvoja, kaže Tomašević.

Podsjetio je i na održavanje Startup Factorya u Zagrebu, te Europskog tjedna mobilnosti i sutrašnju biciklijadu.

Raspisivanje još tri natječaja

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec najavila je za ovaj tjedan raspisivanje još tri natječaja - za pročelnike Gradskog ureda za prostorno uređenje i Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, te za glasnogovornika Grada Zagreba.

Izvijestila je o osnivanju radne skupine za gradske financije, koja će imati savjetodavnu ulogu sa ciljem poboljšanja ukupne održivosti financijskog planiranja gradskog proračuna i proračuna gradskih pouzeća.

„Ja sam predsjedavajuća, članice su pročelnica za financije i njena pomoćnica, a vanjski članovi su saborski zastupnici Damir Bakić i Boris Lalovac. Radna skupina će raditi pro bono'', rekla je Dolenec.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet izvijestio je o aktivnostima vezanim za obnovu te najavio europski projekt Potresni rizik.

Tim projektom, kazao je, popisati će se zgrade u smislu potresnog rizika i stvoriti baza podataka koja će omogućiti donošenje odluka, stateška promišljanja i organizacijske procese.

Građani će samoupisom na stranicama www. potresnirizik.zagreb.hr moći pomoći u sakupljanju podataka za bazu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater