ZAGREB

Svjetska muslimanska liga donirala Hrvatskoj pomoć protiv koronavirusa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Svjetska muslimanska liga Rabita donirala je hrvatskoj Vladi 300 tisuća američkih dolara pomoći za borbu protiv koronavirusa, a dala je pomoć i Islamskoj zajednici u Hrvatskoj za saniranje štete od potresa, priopćeno je iz Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Potpredsjednik Vlade i načelnik Stožera Civilne zaštite Davor Božinović zahvalio je na pomoći Ligi, a muftija Aziz Hasanović joj je zahvalio u ime Islamske zajednice u Hrvatskoj, ističe se u priopćenju.

Svjetska muslimanska liga Rabita tom je donacijom „pokazala senzibilitet za cijelu državu i naše društvo, što će sigurno pridonijeti jačanju veza i suradnje, a nama ostaje da joj najiskrenije zahvalimo", dodaje se.

Glavni tajnik Svjetske muslimanske lige Rabite Muhammad bin Abdul Karim Al Issa sudjelovao je u organizaciji i sponzorstvu međunarodne konferencije, održane u Zagrebu prije više od dva mjeseca u sklopu programa predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, na kojoj je bilo riječi o ljudskom bratstvu kao temelju mira i sigurnosti u svijetu, stoji u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum