ZAGREB

Štromar: Očekujem od budućeg ministra da nastavi s projektima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar graditeljstva i predsjednik HNS-a Predrag Štromar poručio je u srijedu kako ne zna tko će biti novi ministar graditeljstva, ali da od njega očekuje da nastavi sa svim projektima u Ministarstvu.

"Gospodin Horvat je dobro obavljao svoju funkciju do sada, hoće li biti na mojem mjestu vidjet ćemo", rekao je Štromar uoči sastanka premijera Andreja Plenkovića sa zastupnicima koji mu daju potporu za sastav vlade, u restoranu Baltazar, upitan o medijskim navodima prema kojima bi ga na ministarskom mjestu trebao naslijediti dosadašnji ministar gospodarstva Darko Horvat.

Hoće li kao partner podržati bilo kojeg predloženog ministra, Štromar nije precizirao.

"Nitko nije rođen da bude ministar. Samo očekujem od budućeg ministra da nastavi sa svim projektima koje smo radili u ministarstvu. Prvenstveno to su subvencionirani krediti za mlade. To je jedna prava demografska mjera. U tome smjeru treba ići dalje. Mora se ubrazati digitalicija i moramo stvarno maknuti biljege", ustvrdio je Štromar.

Smatra kako je dobra ideja da se spajaju ministarstva i da se to treba učiniti.

Na pitanje hoće li imati kakve uvjete premijeru Plenkoviću kao koalicijski partner nije precizirao, već je kazao kako je njima najbitnije da program koji su predstavili u predizbornoj kampanji građanima i biračima bude uvršten u program Vlade.

"To mi je daleko najbitnije. Moramo ići dalje s reformom obrazovanja, moramo u obrazovanju ići u veliki korak u naprijed. Jako je bitno da zajednički radimo, da idemo u potpunu digitalizaciju, transparentnost", kazao je Štromar.

Na pitanje zna li tko je budući ministar ili ministrica obrazovanja kazao je kako to ne zna, te je ponovio kako mu je bitno da se u tom resoru nastave svi procesi koji su do sada napravljeni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini