ZAGREB

Čačić: Objedinjavanjem ministarstava pojednostaviti procedure i upravljanje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Predsjednik Reformista Radimir Čačić izjavio je u srijedu kako vjeruje da će najavljeno objedinjavanje ministarstava dovesti do pojednostavljenja procedura i upravljanja, naglasivši kako ozbiljne europske zemlje imaju manji broj ministarstava.nijedna ozbiljna zemlja to ne mijenja svake četiri godine.

"Razlog sastanka je potpuno jasan, nekakva vrsta informacije o tome koji model i okvir funkcionalnog povezivanja različitih ministarstava", rekao je Čačić novinarima uoči sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem u restoranu Baltazar.

Njegov stav i stav Reformista je, kaže, poznat. "Svaka vrsta objedinjenja različitih ministarstava može donijeti koristi u smislu pojednostavljenja. Ne u smislu pojeftinjenja, ništa se tu spektakularno neće dogoditi. Može pojednostaviti procedure i upravljanje, to je sasvim sigurno", ustvrdio je.

Mogućnost za objedinjavanjem ministarstava, kaže, ima ali ako nema potrebe da se namiruju koalicijski partneri i njihove potencijalne ucjene s ministarskim mjestima.

"Ne rezati funkcionalne okvire jer time se nanosi puno veća šteta, nego što je koristi. Poruka je dobra, ali treba paziti da se ne napravi šteta", zaključio je Čačić.

Sve ozbiljne europske zemlje, ističe Reformist Čačić, imaju manji broj ministarstava, i nijedna ozbiljna zemlja to ne mijenja svake četiri godine.

Na pitanje hoće li danas saznati imena ministara, kazao je kako pretpostavlja te da će biti i izrečeno u kojim formama će se to dogoditi.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater