RIJEKA

Štimac: U Rijeci su se dogodile promjene

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nezavisni kandidat za riječkog gradonačelnika Davor Štimac poručio je u ponedjeljak da su se u Rijeci na lokalnim izborima dogodile promjene, a Riječani su pokazali da su to prepoznali.

Štimac je na konferenciji za novinare ustvrdio da je podrška birača SDP-u od izbora prije 12 godina pala s 59 posto na 30 posto. Sad je 70 posto birača glas dalo drugima, a od njih je naša lista dobila najviše, rekao je Štimac.

Upitan od koje političke grupacije očekuje podršku u Gradskom vijeću, odgovorio je kako se za sada neće baviti takvim kalkulacijama. Želimo politiku predstaviti na drugi način, ponudit ćemo programe i očekivati podršku za njih, rekao je.

"U drugom krugu očekujemo da će svi birači koji nisu glasali za SDP u prvom krugu glasati za nas", istaknuo je.

U Gradskom vijeću nam neće biti bitno čiji su programi, a ako se naši ne budu prihvaćali spremni smo i na izlazak na nove izbore. "Nama ne treba vlast, trebaju nam promjene", naglasio je Štimac.

"Mi smo protiv podjela, želimo spajati. Zašto ne bi imali podrške u Gradskom vijeću, tamo su razumni ljudi? Moramo promijeniti paradigmu koja nas je dovela tu, monopola u Rijeci i duopola u Hrvatskoj", istaknuo je.

 Ako pobijedi u drugom krugu, prvi potez će biti ulazak u Gradsku upravu, razgovor s ljudima i stvaranje tima, kombinacije njih i osoba koje mogu donijeti svježinu.

Uz to posvetiti će se uređivanju grada, parkova, igrališta i plaža te pripremama za izvedbu brojnih programa, naveo je Štimac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum