ZAGREB

Stavljenić-Rukavina: Novi ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak znat će se u petak ili ponedjeljak

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na sjednici Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak održanoj u četvrtak saslušano je četvero kandidata za ravnatelja, a konačna odluka bit će donesena u petak ili ponedjeljak, doznaje se od predsjednice Upravnog vijeća Ane Stavljenić-Rukavine.

Na sjednici Upravnog vijeća bilo je petero od sedmero članova Upravnog vijeća, od kojih se predstavnik bolnice i pomoćnik ravnatelja Davor Plavec izjasnio da samo prisustvuje sjednici.

Predsjednica Upravnog vijeća Ana Stavljenić Rukavina izjavila je Hini da su saslušali četvero kandidata, a konačna odluka o novom ravnatelju bit će donesena u petak ili ponedjeljak.

"Upoznali smo se s kandidatima i njihovim programima a sutra ili u ponedjeljak bit će donesena odluka, ovisno o tome koliko će članovima Vijeća biti potrebno da prouče dokumentaciju", rekla je Stavljenić-Rukavina.

Osim smijenjenog ravnatelja Bore Nogala svoje program predstavile su dvije liječnice iz Srebrnjaka Mirjana Turkalj i Romana Djerdja Juraški, te Dragan Korolija Marinić, koji se smatra bliskim stranci zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. 

Nogalo ne očekuje ništa dobro od izbora

Bivši ravnatelj Nogalo izjavio je uoči sjednice Upravnog vijeća kako od izbora ne očekuje ništa dobro s obzirom na sastav Upravnog vijeća.

Ponovio je kako bi na čelo Dječje bolnice trebala biti izabrana osoba koja dolazi iz bolnice, koja poznaje njezin rad i projekte.

Komentirao je i priopćenje zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo u kojem se tvrdi da je odluka o Nogalovoj smjeni donesena zakonito budući da, prema mišljenju Ministarstva zdravstva, prijelazna odredba o rokovima za donošenje statuta bolnica i imenovanju članova upravnih vijeća "nije prekluzivnog karaktera", odnosno ne propisuje dok od 30. lipnja 2019. do kojega je to trebalo uskladiti.

Nogalo kaže kako se radi o tumačenju zakona ministra Milana Kujundžića, koje ocjenjuje kao "teatar apsurda".

"To je ministar tumačio zakon koji je sam donio. Dakle, čovjek donosi zakone, traži da ih se ne držimo, a mene smjenjuje zbog nekih protuzakonitosti. To je definitivno priča koja ulazi u anale teatra apsurda", ocijenio je Nogalo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater