DUBROVNIK

Srđ je Grad: Franković se od optužbi za pogodovanje brani neistinom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Stranka Srđ je Grad (SJG) prozvala je u ponedjeljak dubrovačkog gradonačelnika Matu Frankovića da se krajem kolovoza neistinom branio od njihovih optužbi da promjenom prostornih planova pogoduje lokalnom trgovačkom lancu, što su potkrijepili i dokumentima gradskog upravnog odjela.

U priopćenju pod naslovom „Radi kojeg kuma nam je gradonačelnik lagao?“ iz SJG su podsjetili kako su na sjednici dubrovačkog gradskog vijeća 30. kolovoza upozoravali kako postupak izrade Ciljanih izmjena prostornih planova za Babin kuk i zonu Remize predstavlja pogodovanje i 'naciljane izmjene' za hotelski lanac Valamar i trgovački lanac PEMO.

Tada je gradonačelnik Franković, podsjećaju, to odbacio uz tvrdnju da se u zoni Remize tvrtki PEMO može izdati lokacijska dozvola i po starom GUP-u. Međutim, gradonačelnika je demantirala odluka gradskog  odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša donesena još 11. svibnja.
„Odjel je tada izdao negativno očitovanje o ispunjenju uvjeta za izdavanje lokacijske dozvole za projekt trgovačkog centra tvrtke PEMO na mjestu nekadašnje Remize, budući da idejno rješenje temeljem kojeg je zatražena lokacijska dozvola nije u skladu s važećim prostorno planskim dokumentima. Prema važećem GUP-u i UPU-u, PEMO-ov trgovački centar ne može imati pristup u podzemnu garažu izravno s Vukovarske ulice budući da bi se time presjekla pješačka komunikacija i ugrozili sigurnosni standardi u Vukovarskoj kakvi su osigurani u već usvojenim planovima“, navode iz SJG.

Dodali su kako je ulaz u buduću podzemnu garažu, prema važećim prostornim planovima, moguć samo preko ucrtane ceste koja preko parcele Remize vodi do kompleksa Radeljević, a koju bi tvrtka PEMO trebala izgraditi ako želi realizirati projekt.
„Kada su po prijedlogu gradonačelnika Frankovića pokrenute Ciljane izmjene prostornih planova postalo je jasno da se sve tri razine prostorno planske dokumentacije (PPU, GUP, UPU) na Frankovićev prijedlog mijenjaju, ne bi li se prostorni planovi uskladili s idejnim rješenjem izgradnje trgovačkog centra tvrtke PEMO, čime bi se ta tvrtka oslobodila obaveze izgradnje pristupne ceste garažama“, ističu iz SJG.

Time je, kažu iz SJG, postalo jasno da je riječ o točkastoj promjeni kojom bi se tvrtki PEMO omogućio direktan ulaz iz Vukovarske u podzemne garaže budućeg trgovačkog centra, što predstavlja čin pogodovanja jednoj tvrtki na uštrb javnog interesa“, smatraju iz SJG.

Uoči nove sjednice gradskog vijeća u srijedu 27. listopada i predložene točke Izvješće o radu gradonačelnika iz stranke Srđ je Grad se pitaju: „Radi kojeg kuma nam je gradonačelnik tada lagao?“.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom