SPLIT

Splitski HDZ: HDZ zna voditi Hrvatsku u izazovnim vremenima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović u utorak je rekao kako je HDZ znao voditi Hrvatsku u najtežim i najizazovnijim vremenima 1990-ih, a zna i danas.  

Mihanović je to rekao u povodu 31. obljetnice osnutka splitskog HDZ-a, kad su predstavnici stranke i Zajednice utemeljitelja HDZ-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji položili vijenac na spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu na Rivi.

Oni su također na groblju Lovrinac položili vijence na grob ranijim predsjednicima splitskog HDZ-a: Zvonimiru  Markoviću, Anđelku Gabriću i Zvonimiru Puljiću.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Split Vice Mihanović zahvalio je utemeljiteljima splitskog HDZ-a istaknuvši kako je prije 31 godinu osnutkom HDZ-a počeo višestranački sustav u Splitu.

"Ponosan sam na sve okupljene, kao i one koji danas nisu s nama, koji su se odazvali pozivu prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana i osnovali HDZ u našem gradu, kao i na sve hrvatske branitelje zahvaljujući čijoj žrtvi danas imamo svoju slobodnu i neovisnu domovinu Hrvatsku", rekao je Mihanović.

Naglasio je kako je HDZ tada, kao i danas, pokazao kako se Hrvatska vodi u najtežim i najizazovnijim vremenima.

"Zajedništvo i jedinstvo koje je sve krasilo tada posebno je potrebno danas kad se Hrvatska susreće s novim teškim izazovima, a povjerenje koje imamo kako bi predvodili naš narod kroz sve nedaće je posebna čast i najveća odgovornost,“ istaknuo je Mihanović.

Dodao  je kako su upravo utemeljitelji HDZ-a "ne samo naš temelj, već i naša najveća snaga i danas i sutra" te kako hrabrost koju su tada pokazali ostaje kao trajan primjer svim generacijama koje dolaze.

Mihanović je pozvao nazočne da uplate doprinose na poseban račun Republike Hrvatske za potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke županije.

"Splitski HDZ će svoju financijsku i svaku drugu potporu za potresom pogođena područja nastaviti trajno davati, kao što radi već proteklih tjedan dana“, poručio je  Mihanović.

Splitski HDZ je osnovan 6. siječnja 1990. na blagdan Sveta tri kralja i ranijih godina tradicionalno je svečano obilježavao godišnjice osnutka, ali ove godine neće biti svečanosti zbog epidemiološke situacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter