SPLIT

Split: Upaljena prva svijeća na adventskom vijencu u Đardinu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prva adventska svijeća upaljena je u splitskom Đardinu povodom početka došašća u subotu navečer, ali je pri završetku svečanosti nakon pozdravnih govora zadimila i pregorjela zbog, kako je rečeno, problema s instalacijama adventskog vijenca.

Ovogodišnje došašće se zbog epidemioloških mjera obilježava skromnije te u Đardinu tim povodom nije otvoreno dječje klizalište kao što je to bio slučaj ranijih godina.
"Ove godine nismo napravili klizalište, a sredstva koja su bila rezerviran za njega usmjerili smo za kupnju pet uređaj za visoki protok kisika onima kojima je u ovom trenutku najpotrebnije u splitskom kliničkom bolničkom centru (KBC)" rekao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.
Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović zahvalio se na darivanju tih pet uređaja toj zdravstvenoj ustanovi rekavši kako je trenutno u splitskoj bolnici 150 bolesnika.

"Ovu noć i sve noći koje slijede netko će biti budan u bolnici - to su  sestre, doktori i drugo osoblje i neće im biti teško, ali teško je onima zbog kojih su oni tu i moraju biti budni. Nažalost 150 naših bolesnika i ovu noć će probdjeti," kazao je Meštrović.
Direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić izrazila je nadu da će epidemija  koronavirusa uskoro proći.
"Večeras smo zapalili  adventsku svijeću s nadom da će pandemija uskoro završiti. Sve vas molim da budete odgovorni, vodite računa o epidemiološkim mjerama i držite distancu da u našim bolnicama bude što manje pacijenata," poručila je Vukšić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini