SPLIT

Split: U dva dana izdana 1131 propusnica

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U prva dva dana tajnici gradskih kotara i mjesnih odbora na području Splita izdali su 1131 propusnicu, priopćili su popodne iz ureda Grada Splita.

Kako navode u priopćenju, tajnici gradskih kotara i mjesnih odbora, koje je ovlastio Stožer Civilne zaštite Grada Splita, u prva dva dana izdali su 1131 propusnicu stanovnicima Splita koji napuštaju mjesto prebivališta/boravišta zbog životnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama te kupnje hrane i osnovnih potrepština.

U priopćenju se pozivaju građani da ne stvaraju redove ispred kotara.

"Zahtjevi za propusnice podnose se isključivo mailom upravo zato što se treba izbjeći socijalni kontakt i spriječiti širenje zaraze koronavirusom. Zbog objektivnih razloga, neki gradski kotari i mjesni odbori ne mogu izdavati propusnice, raspored se svakodnevno ažurira pa molimo građane da na mrežnim stranicama Grada Splita provjere koji je tajnik ovlašten za njihov kotar", navodi se u priopćenju.

Kako se ističe, svi zahtjevi od vitalnog značenja bit će odobreni, a iz grada mole da se ta mjera ne iskorištava za situacije koje nisu hitne i koje nisu od životne važnosti. Navode kako se propusnica policiji može pokazati isprintana ili u elektroničkom obliku na mobitelu, te mole sve građane da poštuju odluke i upute Nacionalnog stožera Civilne zaštite i da izlaze van samo u važnim i hitnim situacijama.

"Ovog vikenda, 28. i 29. ožujka, samo hitni zahtjevi za izdavanje propusnica mogu se slati isključivo na e-mail adresu jakov.mamic@split.hr od 9 do 12 sati. Od ponedjeljka, 30. ožujka propusnice će se izdavati po rasporedu po kotarima i mjesnim odborima", stoji na kraju priopćenja.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum