SPLIT

Split: Mlađi muškarac stavljen u izolaciju zbog sumnje na koronavirus

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Odjelu za infektivne bolesti KBC-a Split od nedjelje navečer nalazi se zbog sumnje na koronavirus mlađi muškarac, koji se nedavno vratio iz Kine, ali rezultati nalaza još nisu gotovi, doznaje Hina iz bolnice.

Kako se doznaje u bolnici, pacijent ima blage simptome, pa se najvjerojatnije ne radi o koronavirusu, ali s obzirom da je nedavno boravio u Kini i ima simptome, po protokolu mora biti izoliran od ostalih pacijenata. 

Nalaz je poslan u Kliniku za infektologiju "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu i već do sutra bi se trebalo nešto pouzdanije znati jesu li njegovi simptomi posljedica zaraze koronavirusom ili im je uzrok nešto drugo.

Pacijent će do daljnjega ostati izoliran, a Klinika za infektologiju KBC-a Split ima osiguran prostor za izolaciju koji je odvojen od ostatka Klinike, ima zaseban ulaz te sve što je potrebno da osoba eventualno zaražena koronavirsuom bude odvojena od ostalih bolesnika, a svu potrebnu opremu za ovakve slučajeve ima i medicinsko osoblje.

Ako se potvrdi postojanje koronavirusa, pacijent će se prevesti  u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom