ZAGREB

Sl. Brod: Maturanti dizali desnice u zrak, Ministarstvo najoštrije osudilo slučaj

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministarstvo znanosti i obrazovanja najoštrije je u četvrtak osudilo slučaj u Slavonskom Brodu, gdje su maturanti Industrijsko-obrtničke škole pozirali s desnicama u zraku i odjeveni u maskirne hlače i crne majice s natpisima "Za norijadu spremni".

Ministarstvo je zatražilo očitovanje škole o navedenom slučaju, kako bi dobilo detaljnije informacije.

"U svakom slučaju, najoštrije osuđujemo navedeni slučaj, a Ministarstvo će nakon očitovanja škole poduzeti korake iz svoje nadležnosti, a isto tako uvjereni smo da će i druge nadležne službe i institucije npr. škola, Državno odvjetništvo i policija napraviti isto", ističe Ministarstvo.

U hrvatskom pravnom sustavu, podsjećaju, poticanje na nasilje i mržnju kažnjava se po nekoliko zakona: Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima ili Zakonu o suzbijanju diskriminacije te Kaznenom zakonu za koji prekršajne, odnosno kaznene prijave podnose Državno odvjetništvo i policija.

Učenici Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu pozirali su u učionici odjeveni u crne majice s natpisom "Za norijadu spremni", maskirnim hlačama i s crnim beretkama, podignute desne ruke. S njima je na fotografiji i njihova profesorica koja je, kako piše SB plus, fotografiju sinoć objavila na privatnom Facebook profilu.

SB plus objavio je i fotografiju maturanata u povorci na ulicama Slavonskog Broda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini