NOVSKA/ZAGREB

Skromni izborni troškovi dviju kandidatkinja za gradonačelnicu Novske

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kandidatkinje za gradonačelnicu Novske, koja će se prijevremeno birati u nedjelju, 12. lipnja, na svoje su predstavljanje biračima potrošile simbolične iznose, pokazuju izvješća koja su objavile sedam dana prije izbora, doznaje se u DIP-u.

 Marija Kušmiš, kandidatkinja HDZ/HSS-a na izbornu je promidžbu do 4. lipnja potrošila 750 kuna, a kandidatkinja SDP-a Valentina Opić 445 kuna.

 Kušmiš navodi da je 750 kuna potrošila na reprezentaciju u tri ugostiteljska objekta, a Opić na najam prostora i na oglašavanje na lokalnom radiju.

 Kušmiš je od dva donatora dobila 12 tisuća kuna za promidžbu, Opić navodi da donacije nije primila.

 Koliki će u konačnici biti njihovi izborni troškovi znat će se sredinom srpnja. Kandidatkinje su, naime, dužne Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostaviti financijski izvještaj o financiranju izborne promidžbe 30 dana nakon izbora, zaključno s 12. srpnja.

 Zakon dopušta da svaka od njih potroši do 200 tisuća kuna.

 Kušmiš i Opić natječu se za gradonačelničko mjesto koje je ostalo upražnjeno nakon što je bivši prvi čovjek Novske, HDZ-ov  Marin Piletić imenovan ministrom rada i socijalne skrbi, što je dužnost nespojiva sa gradonačelničkom.

 Piletić je za gradonačelnika izabran na lokalnim izborima u svibnju prošle godine, a već u prvom krugu, dobio je glasove gotovo 64 posto birača.

 Za tu su se dužnost natjecali i Vlado Klasan, kandidat  Demokratske lokalne stranke i DP-a te Valentina Opić, kandidatkinja  SDP/HNS-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater