NOVSKA/ZAGREB

Na prijevremenim izborima u Novskoj birači će izabrati - gradonačelnicu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Iako ih od prijevremenih izbora za gradonačelnika dijele još dva tjedna, već sada je izvjesno da će birači u Novskoj u nedjelju, 12. lipnja izabrati - gradonačelnicu.

 Naime, za mjesto koje je ostalo upražnjeno nakon što je bivši prvi čovjek grada Marin Piletić (HDZ) imenovan ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, što je dužnost nespojiva s gradonačelničkom, kandidirale su se HDZ/HSS-ova Marija Kušmiš i SDP-ova Valentina Opić.

 Kojoj od njih će oko 11 tisuća birača iskazati povjerenje znat će se u nedjelju navečer, 12. lipnja, nakon zatvaranja birališta.

 Uz gradonačelnicu Novske, izabrat će se i njen zamjenik, odnosno zamjenica, a kandidati su Siniša Kesić (HDZ/HSS) i Milka Peulić (SDP), pokazuje zbirna lista kandidatura objavljena na mrežnoj strani Državnog izbornog povjerenstva (DIP).

 Kandidati sada i službeno mogu biračima predstavljati svoje programe. Kampanja traje do petka, 10. lipnja u ponoć, kada za Novsku nastupa izborna šutnja uoči nedjeljnih izbora.

 HDZ-ov Marin Piletić je za gradonačelnika Novske izabran na lokalnim izborima u svibnju prošle godine, već u prvom krugu, jer je dobio gotovo 64 posto glasova birača. Protukandidati su mu bili Vlado Klasan, kandidat  Demokratske lokalne stranke i DP-a te Valentina Opić, kandidatkinja  SDP/HNS-a. Za Piletićeva zamjenika izabran je Siniša Kesić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater