ZAGREB

Sindikat učitelja uputio Fuchsu popise "gorućih problema"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sindikat hrvatskih učitelja (SHU) uputio je novom ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu čestitke na ministarskoj dužnosti, a uz njih dva opširna dopise s „20 gorućih problema“ u školstvu i „10 glavnih problema“ posebnih ustanova koje rade s djecom s teškoćama.

Potrebno je na vrijeme i na jasan način izdati upute i preporuke vezane uz početak nove nastavne godine, za nastavu svugdje osigurati dobru internetsku vezu, kao i sredstva za licence kvalitetnih alata za izradu nastavnih sadržaja, kaže se u pismima SHU-a.

Također, potrebno je na vrijeme urediti ugovorne odnose zaposlenika u školama, jasno odrediti visokorizične skupine zaposlenika, riješiti problem ugovornih odnosa sa zamjenama privremeno nenazočnih radnika te osigurati bolje uvjete za rad s učenicima s teškoćama.

SUH ukazuje i na probleme zapošljavanja i organizacijskih viškova, traži ukidanje anonimnih prijava prosvjetnoj inspekciji, snažnije promicanje i stvaranje preduvjeta za  rano učenje drugog stranog jezika, stručno usavršavanje, vrednovanje specijalističkih poslijediplomskih studija, i drugo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini