ZAGREB

Sabor o imenovanjima u Odbor za odjelu nagrade "Franjo Bučar"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saborski zastupnici u četvrtak su u Saboru podržali Prijedlog imenovanja predsjednika i osam članova Odbora državne nagrade sporta "Franjo Bučar", najvišeg priznanja za iznimna postignuća u sportu i doprinos od osobitog značaja razvoju sporta u Republici Hrvatskoj.

Za predsjednika Odbora predložen je dekan Kineziološkog fakulteta zagrebačkog Sveučilišta  Tomislav Krističević. 

Za članove Odbora predloženi su članica Hrvatske taekwondo reprezentacije i predsjednica Taekwondo saveza Karlovačke županije Marijeta Ćelić, hrvatski rukometni reprezentativac i osvajač olimpijskih i niza medalja na sportskim natjecanjima Vlado Šola, vaterpolski reprezentativac i osvajač olimpijskih niza medalja na sportskim natjecanjima Perica Bukić, veslač i osvajač olimpijskih niza medalja na sportskim natjecanjima Damir Martin, nogometni reprezentativac i osvajač niza medalja Stipe Pletikosa, košarkaški reprezentativac i osvajač olimpijskih i niza medalja na sportskim natjecanjima Stojko Vranković, paraolimpijac i osvajač olimpijskih medalja niza medalja na sportskim natjecanjima plivač Mihovil Španja te sportska novinarka i urednica  Ana-Marija Vuković.

Nabrojavši ih Vesna Bedeković (Klub HDZ-a) najavila je potporu prijedlogu podsjetivši i na održavanje Europskog tjedna sporta ovih dana.

Irena Šimunić (Klub SDP-a) rekla je kako SDP podržava prijedlog Odluke jer su predloženi izuzetni sportaši, sportski i javni djelatnici. 

To je nagrada koja veliča  izvrsnost i sportska postignuća, dodjeljuje se jednom godišnje za vrhunska sportska postignuća  i za životno djelo, naglasila je. Izabranima je poželjela uspješan rad i što više kandidatura. 

Davor Dretar (Klub Domovinskog pokreta) najavio je potporu prijedlogu apeliravši da se djeci dopusti da se bave sportom u sportskim dvoranama, a ne da im se to brani pod izlikom brige za zdravlje te da se ne uništava sportski entuzijazam djece i sportskih radnika.

Miro Bulj (Most) upitao je u kontekstu epidemije, zašto se u gradskim dvoranama može trenirati, a u školskima ne može te pozvao na ukidanje, kako je ocijenio, 'takve diskriminacije'.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini