ZAGREB

Sabor: Na predloženi državni proračun više od 350 amandmana

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na predloženi državni proračun za 2020., saborski klubovi i zastupnici podnijeli su više od 350 amandmana, a po broju podnesenih prednjače klubovi Mosta NL i SDP-a i njihovi zastupnici Miro Bulj i Gordan Maras. 

Među amandmanima koje je Maras podnio je i onaj koji bi  omogućio da se ispune zahtjevi učitelja i nastavnika i podizanje njihovih koeficijenata. 
 Predlaže naime da se iznos namijenjen Ministarstvu znanosti poveća s predloženih 5, 54 milijarde kuna na 5, 84 milijardi, dakle za 300 milijuna kuna. Taj iznos uzeo bi sa stavke Ministarstva obrane, konkretno pozicije namijenjene opremanju materijalno tehničkim sredstvima. 
 Uz niz infrastrukturnih amandmana, od kojih je velik broj okrenut potrebama Dalmatinske zagore, 'mostovci' nisu zaboravili ni škole ni učenike. 
Tako je Nikola Grmoja predložio da država za pomoć učenicima  osmih razreda osigura gotovo 87 milijuna kuna, a da ih uzme s Vladine stavke.  
 Upis u srednju školu stresan je i za učenike i za roditelje, a nosi i  troškove, kaže Grmoja pa predlaže da im se pomogne u nabavi opreme ili financiranju izvanrednih aktivnosti koje učenici pohađaju. Pomoglo bi im se sa po tisuću kuna te poklon paketima vrijednim 1.350 kuna u kojem bi bili omoti za knjige, olovke, notes, tablet, ruksak i kabanica za kišu.
 O amandmanima na proračun  i samom proračunu, Hrvatski sabor trebao bi glasovati idući tjedan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater