ZAGREB

Sabor imenovao predsjednika i članove Odbora Nagrade Vladimir Nazor

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski sabor u petak je imenovao predsjednika i članove Odbora „Nagrade Vladimir Nazor“, a izglasovao je i kadrovske promjene u svojim odborima.

Za predsjednika Odbora imenovao je akademika Zvonka Kusića, za članove su imenovani Branka Cvitković, Helena Sablić Tomić, akademik Frano Parać, Branko Schmidt, Tomislav Buntak, Ivana Bakal, Leonard Jakovina i Maja Furlan Zimmerman.

 Nagrada Vladimir Nazor hrvatska je državna nagrada koja se dodjeljuje svake godine za najbolja umjetnička ostvarenja u književnosti, glazbi, filmu, likovnim i primijenjenim umjetnostima, kazališnoj umjetnosti te arhitekturi i urbanizmu.

 Sabor je izglasovao i kadrovske promjene u svojim odborima.

 Za potpredsjednika Odbora za pomorstvo izabrao je Damira Bajsa (NZ), a za člana tog radnog tijela Garija Capellija (HDZ), umjesto Vinka Zulima koji je Sabor napustio jer je svoj mandat, osvojen na parlamentarnim izborima, odlučio aktivirati Luka Brčić (HDZ).

 Brčić je, pak, umjesto Zulima postao članom Odbora za obitelj.

 Za člana Odbora za obranu izabrao je Arsena Bauka (SDP), a razriješio Vinka Grgića (NZ) koji je 'ušao' u Odbor za turizam umjesto SDP-ova Siniše Hajdaša Dončića.

 Daria Zurovca (Fokus) izabrao je za člana Odbora za zaštitu okoliša.

 Sabor je u petak u svoj dnevni red uvrstio prijedlog 62 oporbena zastupnika o opoziva ministra graditeljstva Darka Horvata zbog sporosti u postpotresnoj obnovi Zagreba i Banovine i nedovoljnom povlačenju sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije.

 

 

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini