BJELOVAR

Ravnateljstvo bjelovarske bolnice: Ne uvlačite bolnicu u politička nadmetanja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ravnateljstvo bjelovarske Opće bolnice najoštrije je odbacilo insinuacije o potencijalnim nepravilnostima u izgradnji nove bolničke zgrade te poručilo da se bolnicu ne treba uvlačiti u politička nadmetanja.

Ravnatelj te zdravstvene ustanove Allouch Ali poručio je kako je riječ o nadstranačkom projektu koji je besprijekorno vođen i koji se ne bi trebao uvlačiti u predizbornu kampanju.

„Projekt Opće bolnice Bjelovar najveći je u povijesti Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i ovoga dijela Hrvatske. Razumijemo da je samim time u fokusu javnosti, ali najoštrije odbacujemo sve insinuacije o potencijalnim nepravilnostima u procesu gradnje bolnice“, stoji u priopćenju koje potpisuje ravnatelj Ali.

Napomenuo je da je u bolnici proveo čitav svoj radni vijek, 36 godina, i da je tijekom ravnateljskog mandata u posljednjih pet godina, zajedno s predanim timom, radio na podizanju zdravstvenog standarda i unaprjeđenju zdravlja svih pacijenata.

Zbog toga, rekao je, ne dopuštam da se projekt izgradnje nove bolnice uvuče u politička nadmetanja.

Čitav projekt od početka je vođen potpuno transparentno i pod nadzorom svih nadležnih tijela javne uprave te nema potrebe za iznošenjem tendencioznih i ničime utemeljenih optužbi, poručio je ravnatelj Ali te dodao kako je svjestan da je u tijeku predizborna kampanja.

„Molim sve političke aktere da u svoje međusobne rasprave ne uvlače bolnicu, kao naš kapitalni projekt koji smo desetljećima iščekivali i konačno dočekali, koji je besprijekorno vođen i koji mora ostati nadstranački, za dobro svih naših sugrađana", zaključio je.

HDZ Bjelovarsko-bilogorske županije u srijedu je prozvao župana Damira Bajsa da krši zakon tako što novac koji država plaća bolnici za svakodnevnu medicinsku skrb nad pacijentima koristi za otplatu kredita za gradnju nove bjelovarske bolnice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum