PULA/VODNJAN

Pula: Gradonačelnik Zoričić primio izraelskog veleposlanika Mora

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Novi pulski gradonačelnik Filip Zoričić primio je u četvrtak izraelskog veleposlanika u Hrvatskoj Ilana Mora koji je rekao da se raduje budućim zajedničkim projektima i razvoju odnosa između Pule i Izraela, a s veleposlanikom Izraela danas je razgovarao i gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovichio.  

Gradonačelnik Zoričić je na prijamu u prostorijama Komunalne palače, uz riječi dobrodošlice, istaknuo zadovoljstvo prijemom rekavši kako je imao prilike kroz prethodni rad, upoznati se s kulturom i povijesti Izraela te je izrazio želju da se suradnja nastavi te da se otvore nova područja suradnje poput školstva, obrazovanja i turizma, priopćeno je iz gradske uprave.

Gradonačelnik je izrazio želju da se mladica kestena Anne Frank, koja je prije tri godine zasađena u Puli, posredstvom Gimnazije Pula, sada presadi na prostor zelene površine i nosi naziv Park Anne Frank kako bi se programski obilježavao Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta 27. siječnja za sve generacije.

Izraelski veleposlanik Ilan Mor zahvalio je na prijemu iskazavši zadovoljstvo što ponovno boravi u gradu i županiji s kojima Izrael ima kvalitetne odnose te je rekao kako se raduje budućim zajedničkim projektima i razvoju odnosa između Pule i Izraela.

Veleposlanika Izraela primio je i gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovichio. Razgovarali su o mnogim zajedničkim poveznicama Izraela i Vodnjanštine, na prvom mjestu o zajedničkoj poljoprivrednoj orijentaciji te mogućnostima još boljeg povezivanja. Proizvodnja maslinovog ulja usko je vezana za izraelsku kulturu i povijest te čini jednu od sedam autohtonih kultura Izraela.

Iako proizvodnja maslinovog ulja na Vodnjanštini djeluje skromno u odnosu na proizvodnju svjetskog izvoznika kakav je Izrael, istaknuto je da se primjeri te zemlje itekako mogu implementirati i na jugu Istre.

U manje formalnom razgovoru je  veleposlanik Ilan Mor, kojeg krasi izrazito bogata i plodonosna diplomatska karijera, izrazio osobno oduševljenje ambijentom i pitoresknošću stare jezgre Vodnjana, priopćeno je, uz ostalo iz Grada Vodnjana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater