ZAGREB

Prosvjed: Građani poručili Bandiću da im je dosta te su ga pozvali da odstupi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Najnovije poskupljenje odvoza otpada bio je povod subotnjeg prosvjeda "Vrijeme je! Zagreb je spreman!", a okupljeni građani na središnjem gradskom trgu gradonačelniku Milanu Bandiću poručivali su kako im je dosta, pozivali ga da odstupi,dok se  među zvižducima i povicima spominjao i "zatvor".

Prosvjed su organizirale Udruga građana Siget, Braniteljska udruga Vidra - veterani i društvena akcija sa Zelenim odredom, Udruga za zaštitu okoliša Uzor iz Resnika, Udruga Eko-Zagreb, Inicijativa Samoborček i Inicijativa Hipodrom Zagreb bez zračenja. Po procjeni organizatora prosvjed je okupio oko dvije tisuće građana, a već za kraj siječnja najavljuju novi.

Među porukama na transparentima bile su i one "Odstupi", "Dosta Banditizma", "Truje vas i pljačka vaš gradonačelnik", "Bandićevi kumovi past ćete u Resniku", "Stavi pravu stvar na pravo mjesto u Remetinec", "Zagreb ne smije biti Milan Bandić", "Čiji su interes centri za smeće?", "Ali Bandić i 26 razbojnika"...

26 gradskih "razbojnika" zastupnici koji su izglasali poskupljenje odvoza otpada
Pojasnili su kako su tih "26 razbojnika" zastupnici koji su izglasali poskupljenje odvoza otpada i koji će izglasati GUP. Prosvjednici su izložili i četiri vreće za smeće na kojima su pisala imena gradonačelnika i njegovih suradnica Mirke Jozić i Sanje Jerković, a na jednoj vreći pisalo je "26 gradskih zastupnika".
Vreće su nazvali "radioaktivnim otpadom" kojeg će, kažu, u ponedjeljak Bandiću odnijeti u Gradsku upravu ispod bora.
Gordana Pasanec iz Udruge građana Siget rekla je da prosvjeduju zato što im je dosta despotizma Milana Bandića, počevši od "zlatnih zahoda", od klupica za 20, 30, 40 tisuća kuna, od mobbinga nad osobljem u gradskom poglavarstvu, vrijeđanja novinarki i građana.
Branka Genzić-Horvat iz Uzora rekla je da 14 godina prosvjeduju nezadovoljni onim što se događa u nadi da će napraviti Zagreb boljim mjestom za život.
"Sve to gledamo već 14 godina, a uzroci su davne 2005. pod rukovodstvom gradonačelnika koji je dan-danas na čelu te interesne skupine. Centar za gospodarenje otpadom je nastavak zamišljene pljačke koju gradonačelnik provodi u interesu grupacije i pojedinaca. Tako će se financirati kriminalna hobotnica koja vlada Zagrebom i Hrvatskom, koju podržava i nadležno Ministarstvo zaštite okoliša već dugo godina", istaknula je. Rekla je da 14 dugih godina prate pažljivo svaki korak gradonačelnika te da je sada "došla voda preko grla".

Ivan Kos iz Udruge Eko-Zagreb ustvrdio je da to što gradonačelnik Bandić radi "nije normalno".

Višnja Škreblin koja je predstavljena kao najstarija aktivistica rekla je da je Bandić uzeo vlast u ruke i ponižava i omalovažava građane. "On kaže 'ako ne možeš plaćati režije napusti Zagreb'", razljutilo je tu umirovljenicu u invalidskim kolicima koja je Bandića javno nazvala "smećem".

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater