TUŽNA VIJEST

PREMINULA VELIKA GLUMICA MIRA FURLAN: Zaraženi komarac prenio joj je virus Zapadnog Nila

| Autor: Glas Istre
Mira Furlan

Mira Furlan


Preminula je proslavljena glumica Mira Furlan!

To je vijest koja je pogodila u petak ujutro sve koji su voljeli i poznavali lik i djelo te popularne glumice iz bivše Jugoslavije.

Kako doznaje Večernji list od izvora bliskih obitelji, glumica je već duže vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac.

Zbog teške bolesti, posljednjih nekoliko mjeseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici SAD-u pružena najbolja moguća liječnička skrb, bolest je, nažalost bila jača.

Rođena je u Zagrebu 7. rujna 1955. godine. Bila je članica Hrvatskog narodnog kazališta, a pamte se njene uloge u filmovima "Otac na službenom putu", "U raljama života", "Za sreću je potrebno troje", "Ljepota poroka". Sa suprugom, redateljem Goranom Gajićem, preselila se u SAD 1991. zbog krize u Jugoslaviji.

Već 1993. godine je u seriji "Babylon 5" imala ulogu Delen, što ju je proslavilo u SAD-u. Glumila je i u popularnoj američkoj seriji "Izgubljeni". U Hrvatsku se vratila 2002. godine, kada je glumila glavnu ulogu u predstavi koju je režirao Rade Šerbedžija. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater