ZAGREB

Predstavnici Udruge veterana 114. brigade HV-a izvijestili Milanovića o svom radu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik RH Zoran Milanović primio je u ponedjeljak predstavnike Udruge veterana Domovinskog rata 114. brigade HV-a koji su ga izvijestili o svom dosadašnjem radu, planovima za budućnost ali i problemima s kojima se njihovi članovi, kojih je 300-tinjak, suočavaju.

Bivši zapovjednici brigade i članovi Udruge predstavili su predsjedniku Milanoviću brigadu koja je utemeljena 1. lipnja 1991. godine u Kaštel-Sućurcu od 'škverske bojne' iz splitskog brodogradilišta i postojećih satnija, a poslije i drugih poduzeća iz Splita, Solina i Kaštela, zbog čega su je zvali 'radničkom' brigadom. Postrojba je tijekom Domovinskog rata odigrala važnu ulogu na mnogim hrvatskim bojištima, bila je angažirana na Južnom bojištu, a sudjelovala je i u operacijama Peruča, Maslenica Velebit, Zima '94, Ljeto '95. i Oluja. Tijekom ratnog puta kroz postrojbu je prošlo preko 7900 pripadnika, 88 ih je smrtno stradalo, a nekoliko stotina ranjeno. 

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su predsjednik Udruge umirovljeni satnik Ante Banović-Krilnik, bivši zapovjednik 114. brigade HV-a umirovljeni general-bojnik Slaven Zdilar i zapovjednik 3. bojne 114. brigade HV-a umirovljeni satnik Stipe Ćoso.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, navodi se u priopćenju Ureda predsjednika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom