ZAGREB

Predsjednik Milanović primio predstavnike Grada Sinja i Gradske glazbe Sinj

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u srijedu predstavnike Grada Sinja te Gradske glazbe Sinj povodom proslave 160. obljetnice njezina postojanja i djelovanja, a Milanović je ujedno i pokrovitelj obilježavanja.

Gradska glazba Sinj jedno od najstarijih kulturnih društava u gradu Sinju, koja je svojim dugogodišnjim radom odigrala veliku ulogu u razvijanju i promicanju glazbene kulture te da je, okupljajući veliki broj školske mladeži, odigrala i veliku odgojnu funkciju, istaknuto je na sastanku u Uredu predsjednika RH gdje su bili gradonačelnik Sinja Miro Bulj te predsjednik Gradske glazbe Sinj Petar Pavlović i predsjednik Kluba Sinjana u Zagrebu Davor Varenina.

"Danas se bez Gradske glazbe ne može zamisliti proslava niti jednog značajnijeg događaja iz sinjske prošlosti i sadašnjosti, a naročito ne alkarske svečanosti", rekli su i naglasili da bilo jako teško zamisliti Sinj "bez Glazbe", jer je ona postala sastavni dio njihova svakodnevnog života.

Povodom obljetnice djelovanja Gradska glazba Sinj održat će u lipnju prigodni koncert u zagrebačkom parku Zrinjevac, u organizaciji Kluba Sinjana u Zagrebu, te uz podršku Grada Zagreba i Grada Sinja.

Bit će to, najavili su, samo jedan on njihovih brojnih nastupa koji će održati tijekom ove godine velikog jubileja.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini