HAK:

Pojačan ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima u Posavini

| Autor: Hina
Mateo SARDELIN

Mateo SARDELIN


Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi, a pojačan je ulazak osobnih vozila na većini graničnih prijelaza u Posavini, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Od 14 do 23 sata na pojedinim državnim cestama bit će zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrana se odnosi na državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj)...itd., ali na autocestama i na državnoj cesti DC1, zabrana nema.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista pa vozače ostalih vozila iz HAK-a upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Na graničnim prijelazima u Posavini osobna vozila čekaju na ulaz od 20 minuta na graničnom prijelazu Hrvatska Dubica/Bosanska Dubica do 45 minuta na graničnom prijelazu Stara Gradiška/Bosanska Gradiška.

Desetak minuta čeka se na graničnom prijelazu Bajakovo/Batrovci.    

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini