RIJEKA

Počelo cijepljenje zaposlenika riječkog KBC-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Kliničkom bolničkom centru Rijeka u ponedjeljak ujutro je počelo cijepljenje zaposelnika,  a prvi se protiv covida-19 cijepio ravnatelj Alen Ružić.

 Kako je rekao Ružić prije cijepljenja, ovog tjedna će se prvi cijepiti zaposlenici dvaju središnjih respiracijskig odjela te s ostalih šest covid odjela. Kako on kao ravnatelj radi na kardiologiji, koja je ulaz za pacijente s mogućom covid infekcijom, i on spada u proširenu skupinu liječnika koji će se cijepiti, rekao je.

 U KBC Rijeka je stiglo 200 doza cjepiva, a u srijedu se očekuje nova pošiljka.

 Pod kooridnacijom epidemiologa Nastavnog zavoda za javnog zdravstvo Primorsko-goranske županije cijepit će se liječnici, medicinske sestre, drugo medicinskog kao i nemedicinsko, koje je su stalnom kontaktu s bolesnicima, rekao je ravnatelj.

 Planirano je u vrlo kratkom roku cijepiti sve djelatnike koji su se prijavili. Njih je prema anketi više od 50 posto. No, naglasio je Ružić, anketa je provedena u vrijeme dok je bilo mnogo djelatnika u samoizolaciji i izolaciji pa se očekuje da će se prijevama za nastaviti i da će se u riječkom KBC-u ostvariti visoka procijepljenost.

 U postupku cijepljenja u bolnici sudjeluju predstavnici tri tima, medicinsko osoblje KBC-a koje prati unutarbolnički sustav nadzora infekcija, epidemiolozi županijskog Nastavnog zavoda i bolnički specijalisti hitne medicine, za slučaj pojave neželjenih reakcija na cijepljenje, iako je utvrđeno da je malo nuspojava, zaključio je Alen Ružić.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom