ZAGREB

Pavo Zubak ponovno izabran za predsjednika udruge Prsten

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na izbornoj skupštini Udruge Hrvata BiH Prsten, održanoj u subotu u hotelu Westin u Zagrebu,  za predsjednika je ponovno  izabran poduzetnik Pavo Zubak, koji je na čelu te udruge od 2018. godine.

"Udruga Hrvata BiH Prsten u zadnje je dvije godine provodila brojne aktivnosti i uspješno djelovala unatoč brojnim izazovima i otežavajućim okolnostima", rekao je Pavo Zubak zahvalivši na reizboru.

Za dolazeće razdoblje najavio je proaktivniji pristup osnaživanju članstva Prstena, "koje bi se trebalo pomlađivati te osnivati nove podružnice i ogranke Udruge."

Na Skupštini , gdje su izabrani i članovi ostalih tijela Udruge, bili su, među ostalima, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, predsjednik Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten Marijan Klaić, kao i predstavnici udruga i klubova koji okupljaju Hrvate iz BiH i koji zajedno s Prstenom planiraju osnivanje Zajednice udruge Hrvata podrijetlom iz BiH.

Kako stoji u priopćenju, udruga Prsten vodeća je nepolitička i neprofitna udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. 

Okuplja brojne gospodarstvenike, intelektualce, liječnike, sportaše, humaniste, umjetnike, a najvažniji projekt udruge je Zaklada Prsten koja stipendira učenike i studente s područja BiH. 

Prsten djeluje u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, gdje je osnovana sestrinska Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini