čeka se službena potvrda

OTKRIVEN IDENTITET ŽENE PRONAĐENE NA KRKU? Navodno je riječ o ženi iz Slovačke koju zovu Danka. Ima zanimljiv životopis

| Autor: Glas Istre
Otkriven identitet?

Otkriven identitet?


Još se samo službeno treba potvrditi je li žena koja je 12. rujna nađena na Krku Daniela Adamcova, 56-godišnjakinja iz grada Strenčina u Srednjoj Slovačkoj, a zovu ju i Danka, piše Jutarnji list

Taj identitet trenutno provjerava hrvatska policija kojoj je značajno pomogla Miriam Kelečić, Slovakinja udana u Hrvatskoj, koja s obitelji živi u Zagrebu. Njena obitelj bavi se turizmom i ona sama za sebe kaže kako je promotor hrvatskog turizma u Slovačkoj.

- Jutros između 8.30 i 9.00 sati čula sam se i sa inspektorom iz PU primorsko-goranske. Zahvalio mi je na pomoći i suradnji jer sam ja prije tri dana vidjela informaciju o nepoznatoj ženi nađenoj na Krku i kad se spominjalo da bi se moglo raditi o Slovakinji kontaktirala sam slovačke novinare koji su raspolagali informacijom da bi se moglo raditi o Danieli Danki Adamcovoj. Oni su kontaktirali i policiju u Slovačkoj. Ja sam tu informaciju samoinicijativno proslijedila HGSS-u, oni policiji, a policija je potom mene kontaktirala - ispričala nam je gospođa Kelečić.

Ako se doista radi o Danki Adamcovoj, što treba i službeno potvrditi kroz provjeru identiteta međunarodnom policijskom suradnjom, riječ je o ženi osebujne biografije.

Ona je sa 19-godina otišla u SAD gdje se udala za jednog filmskog producenta. Bavila se izradom nakita koji je bio dosta popularan i korišten u snimanju filmova, a nakon što se od njega razvela, krajem 2000-ih vratila se u Strenčin.

Kupila je stan i živjela kao samac te registrirala tvrtku Dana Adamcova d.a. koja se također bavila izradom nakita. No, u međuvremenu je otišla u mirovinu.

Ima vrlo mali krug prijatelja i sestru te se trenutno pokušava doći do nje kako bi se eventualno nešto više doznalo o okolnostima njezina odlaska u Hrvatsku.

Pokušava se rekonstruirati kako je i s kim došla u Hrvatsku, te što joj se dogodilo na Krku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater