OSIJEK

Osijek: Gradi se 68 stanova za socijalno potrebite obitelji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Radovi na izgradnji stambene zgrade sa 68 stanova za socijalno potrebite obitelji u osječkome prigradskom naselju Tenji teku kako je i planirano, a njihov se završetak očekuje u proljeće 2023., izvijestila je u utorak osječka Gradska uprava.

Nakon obilaska gradilišta gradonačelnik Ivan Radić je izjavio kako je u veljači ove godine počela gradnja stambene zgrade sa 68 gradskih stanova površine od 25 do 67 metara četvornih i vrijednih 22,3 milijuna kuna.

"S obzirom na to da radovi napreduju predviđenom dinamikom, završetak izgradnje stanova za socijalno potrebite građane s gradske liste prioriteta očekuje se u proljeće 2023. godine", dodao je.

Objasnio je kako grad raspolaže sa 664 stana, koji su popunjeni, te da je u svibnju ove godine bio raspisan natječaj za utvrđivanje nove liste za davanje gradskih stanova u najam.

Podnesena su 184 zahtjeva, a nakon provedenog postupka utvrđivanja reda prvenstva i donošenja prijedloga liste, utvrdit će se konačna lista kandidata za razdoblje od dvije godine. Ta će lista stupiti na snagu 14. prosinca 2021., rekao je Radić.

Podsjetio je da je Osijek posljednju zgradu za socijalno potrebite građane izgradio u Opatijskoj ulici, gdje se u svibnju ove godine u nove stanove uselilo 25 obitelji.

Pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo Ljiljana Belajdžić rekla je kako je zgrada u Tenji projektirana prema najsuvremenijim standardima energetske učinkovitosti te da će biti prilagođena osobama s invaliditetom i težom pokretljivošću.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of