AFERA AGROKOR

OPTUŽNICA PROTIV IVICE TODORIĆA DORH: "Nešto ovako veliko nismo nikad imali". Između ostalog, sumnja se da je Todorić izvučenim novcem plaćao prepariranje životinja!

| Autor: Glas Istre

Podignuta je optužnica protiv Ivice Todorića. DORH je tim povodom objavio detaljno priopćenje u kojem objašnjava tu optužnicu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante i više visokopozicioniranih zaposlenika Agrokora. Todorića se sumnjiči da je pribavio 923.608.584 kune protupravne imovinske vrijednosti.

Druga je to optužba nakon što je u međuvremenu Todoriću već počelo suđenje za mnogo manji slučaj - onaj da je oštetio Agrokor za 1,25 milijuna eura zajedno s Antom Huljevom, Piruškom Canjugom i Nicole De Rossi.

Istraga je trajala gotovo 3 godine, još od studenog 2017. Uz Todorića i sinove istragom su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. 

Istražni zatvor bio je određen jedino Todoriću, nakon što je izručen iz Londona, a od 20. studenog prošle godine je na slobodi nakon što je platio jamčevinu od 7,5 milijuna kuna. Zbog mjera opreza ne smije napuštati Zagreb.

U priopćenju DORH između ostalog navodi da "u Republici Hrvatskoj do sada nije vođen niti jedan približno složen predmet gospodarskog kriminaliteta".

Od zanimljivosti iz optužnice, Todorića se tereti da je izvukao novac iz Agrokora i trošio ga na uređenja nekretnine u Zagrebu, kupovinu odjeće, modnih dodataka, oružja, ljetovanja, zimovanja, safari putovanja i prepariranja životinja. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini