ZAGREB

Obilježen Dan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i 245. godišnjica njegova utemeljenja obilježen je u četvrtak svečanom sjednicom i dodjelom nagrada i priznanja, priopćeno je.

Dekan Ivan Koprić rekao je da je Pravni fakultet vitalna, moderna visokoobrazovna institucija, sposobna se samokritički vrednovati te se usmjeravati prema relevantnim ciljevima u okviru hrvatskog i europskog obrazovnog prostora.

„Posebnu odgovornost osjećamo za razvoj pravne profesije, kao i drugih srodnih struka u područjima socijalnog rada i socijalne politike, javne uprave i javnih financija“, kazao je te naglasio da je to moguće u suradnji sa sudovima, drugim pravosudnim tijelima, ministarstvima i drugim tijelima državne, lokalne i javne uprave, kao i s velikim brojem profesionalnih i stručnih udruženja te drugim organizacijama.

„Naši su studenti naš ponos, oni nas najbolje reprezentiraju, zbog njih se trudimo biti usporedivi s najboljim europskim i svjetskim pravnim i srodnim fakultetima“, rekao je, među ostalim, dekan i naglasio potrebu intenziviranja i institucionalizacije programa mobilnosti i oblikovanja studijskih programa na engleskom jeziku.

Svečanosti koja se održala u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest pozdravnim govorima obratili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Orsat Miljenić, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Damir Habijan, predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović, predsjednik Vrhovnoga suda Radovan Dobronić i izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Damir Bakić. Svečanosti su nazočili i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i drugi

Koprić je dodijelio plakete umirovljenim profesorima Ivi Josipoviću, Leliji Sočanac, Slavenu Ravliću, Branku Smerdelu i Mladenu Vedrišu, te nagradu za najbolji e-kolegij Antoniji Petričušić za „Ljudska prava“. Također, dodijelio je dekanske nagrade najboljim studentima. 

Program je nastavljen na Pravnom fakultetu znanstvenim skupom „ Pravno obrazovanje na Pravnom fakultetu u Zagrebu: temelji i perspektive“, priopćeno je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter