ČAKOVEC

Novih 15 zaraženih osoba u Međimurskoj županiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Novih 15 koronavirusom zaraženih osoba broji u zadnja 24 sata Međimurska županija, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju PCR metodom testirano je 170 osoba te je zaraza potvrđena za 11 osoba.

Testiranjima brzim antigenskim testovima koja se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima koronavirus je utvrđen kod dvije osobe, a epidemiolozi su na temelju kliničke slike, bez testiranja, virus dijagnosticirali kod još dvije osobe.

U protekla 24 sata oporavilo se 46 osoba, a trenutno je u županiji 241 pozitivna osoba. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 37.018 uzoraka.

Međimurski Stožer civilne zaštite objavio je i da je od 18. do 24. siječnja najviše novozaraženih, njih 34, bilo na području grada Čakovca.

Na području općine Orehovica bilo je 25 novozaraženih, na području općine Nedelišće 20, a po 13 na području gradova Murskog Središća i Preloga.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano 57 pacijenta pozitivnih na vcovid-19. U protekla 24 sata hospitalizirana su četiri pacijenta, a otpušten je jedan. Na invazivnoj respiraciji nalaze se dva pacijenta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater