OSIJEK

Novih 129 zaraženih osoba i četiri umrle u Osječko-baranjskoj županiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Koronavirusom je zaraženo novih 129 osoba, a četiri su umrle u Osječko-baranjskoj županiji u kojoj je u zadnja 24 sata testiran 451 uzorak, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Nove 42 zaražene osobe imaju prebivalište na području Osijeka, 15 na području Đakova, 10 je iz Belog Manastira, osam iz Donjeg Miholjca, po šest iz Belišća i Našica.

Po pet zaraženih je iz Čepina i Valpova, po tri iz Erduta, Đurđenovca i  Levanjske Varoši, po dvije s područja Antunovca, Bilja, Darde, Drenja, Petlovca i Podgorača.

Po jedna je s područja Čeminca, Feričanaca, Kneževih Vinograda, Koške, Petrijevaca, Popovca, Punitovaca, Semeljaca, Strizivojne, Šodolovaca i Vladislavaca.

Od posljedica zaraze covidom-19 umrle su četiri osobe u dobi od 63 do 80 godina.

Na bolničkom liječenju je 135 osoba, njih 105 liječi se u osječkom KBC-u, od kojih je 33 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30 pacijenata. 

Na području županije u samoizolaciji je 1503 osoba.

Načelnik županijskog Stožera Ivan Hampovčan rekao je na konferenciji za novinare kako je, između ostalog, razmatrana epidemiološka situacija u školstvu te odlučeno kako nema potrebe donositi dodatne mjere za rad škola.

Kazao je kako se u odnosu na prošli tjedan broj oboljelih učenika smanjio sa 74 na 68, nastavnika s 42 na 30 te nenastavnog osoblja s 15 na osam, a broj učenika u samoizolaciji smanjen je s 865 na 662.

"Uvažavajući pokazatelje smatramo da nema potrebe donositi dodatne mjere za rad škola. U vezi ostalih mjera za području županije, poput mjera za domove za starije i nemoćne osobe, predložit ćemo Nacionalnom stožeru da ostanu na snazi do 31. svibnja",  rekao je Hampovčan.

Dodao je da se ovog tjedna povećao broj cijepljenja, pa se u narednom razdoblju planira cijepiti po 12.000 osoba tjedno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini