imovinska kartica

NOVI MINISTAR 'PUN JE KAO BROD': On je najbogatiji u Vladi, ima skoro 30 milijuna, a većinu imovine stekao je - darovnim ugovorima

| Autor: P. N.
snimio Darko Jelinek

snimio Darko Jelinek


Sudeći prema njegovoj imovinskoj kartici, novi ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman najbogatiji je ministar u Vladi premijera Andreja Plenkovića. Ukupna vrijednost njegove i imovine njegove supruge procijenjena je na 28,5 milijuna kuna, a njegova neto plaća iznosi - 20.516 kuna.

U svojoj imovinskoj kartici Gordan Grlić radman prijavio je da sa suprugom posjeduje kuću u zagrebu, s okućnicom od 1.866 kvadratnih metara, a ovu nekretninu bračni par stekao je, navodi se, darovnim ugovorom. Vrijednost ove nekretnine procijenjena je na 9,28 milijuna kuna.

Gordan Grlić Radman i njegova obitelj i drugu vrijednu nekretninu stekli su darovnim ugovorom. Radi se o stanu površine 51 kvadratni metar u Zagrebu, u vrijednosti od 766 tisuća kuna.

Tu nije kraj darivanju, jer darovnim ugovorom novi ministar stekao je i kuću s okućnicom, ukupne površine 1.574 metra kvadratna, u Strmcu Stubičkom, a ta nekretnina procijenjena je na 601. tisuću kuna.

Darovnim ugovorom ministar i njegova obitelj stekli su i trećinu kuće s okućnicom u Privlaci, površine od 909 metara kvadratnih, procijenjene vrijednosti pd 766 tisuća kuna, kao i trećinu građevinskog zemljišta u Privlaci, površine od 1.116 kvadrata i vrijednosti od 298 tisuća kuna.

Još jednim darovnim ugovorom ministar je stekao 1419 dionica tvrtke Agroproteinka d.d., čija je nominalna vrijednost po dionici 2.630 kuna.

Ministar je u imovinskoj kartici naveo da ima ušteđevinu u iznosu od 1,15 milijuna eura, a dio ove ušteđevine stekao je - darovnim ugovorom. Ostatak je stekao primicima od nesamostalnog rada i kapitala.

Još jednim darovnim ugovorom stekao je stopostotno vlasništvo u tvrtki InterPlod d.o.o., koja je registrirana u Sesvetama. Prijenos ove tvrtke izvršio je, navodi se, na fizičku osobu.

Njegova supruga, pak, darovnim ugovorom stekla je stan u Baškoj Vodi, površine od 100 kvadrata u Baškoj Vodi, čija je vrijednost procijenjena na 1,5 milijuna kuna.

Vlastitim novcem ministar je, navodi se u kartici, stekao stan u Zagrebu od 147 kvadrata, čija je procijenjena vrijednost 2,72 milijuna kuna.

Gordan Grlić Radman posjeduje i jednu trećinu stana u Crikvenici, čija je površina stotinu kvadrata, a vrijednost pola milijuna kuna.

Također, on je i vlasnik šume u Strmcu Stubičkom, koja se prostire na desetak tisuća kvadrata i vrijedna je oko stotinu tisuća kuna. Zatim je tu i livada od 1.105 kvadrata te još malo šume, svega 200 kvadrata.

Ministar je u imovinskoj kartici naveo da ima ušteđevinu u iznosu od 1,15 milijuna eura, a dio ove ušteđevine stekao je - darovnim ugovorom. Ostatak je stekao primicima od nesamostalnog rada i kapitala.

Što se vozila tiče, ministar je naveo da posjeduje dva BMW-a: X5 3.0 D iz 2016. vrijedan 380.000 kuna i BMW-a 430 XD iz 2017., vrijedan 280.000 kuna.

U rubrici ostale pokretnine pojedinačne vrijednosti veće od trideset tisuća kuna ministar je naveo i sat marke IWC.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater