ANKETA

NOVI CROBAROMETAR: HDZ dobiva znatno više nego SDP i Možemo! zajedno

| Autor: Glas Istre
Premijer Andrej Plenković (CROPIX)

Premijer Andrej Plenković (CROPIX)


Čini se da pada popularnost predsjednika Zorana Milanovića, nakon serije brutalnih obračuna sa "svima".

Prema novom Crobarometru njegov rad ne podupire 54 posto građana, a podupire njih 38 posto, dok 8 posto ispitanika ne zna. Ovo je već treći mjesec rasta nezadovoljstva radom predsjednika. Još uvijek za svoj rad predsjednik može računati na potporu birača SDP-a i Možemo!.

Uz predsjednika su birači od 31. do 44. godine života, visokoobrazovani te oni iz Zagreba i okolice. Protivnike za svoj rad ima više među starijim biračima, onima s osnovnom školom te na sjeveru Hrvatske.

Istovremeno, sve je više i nezadovoljnika radom Vlade - njih 66 posto, a samo 25 posto ispitanika podupire rad Vlade, dok 9 posto ne zna. Tako da i popularnost Vlade pada treći mjesec. Plenković može računati samo na potporu birača HDZ-a, a uz vladu su stariji birači, oni sa sela te iz Dalmacije.

Protiv su birači između 31. i 40. godine, srednje obrazovani te oni iz Istre i Kvarnera.

Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba, može računati na potporu 45 posto ispitanika, a njih 35 posto o njemu misli negativno.

Što se tiče stranaka, HDZ podebljava svoju potporu i sada može računati na 30 posto. Dvostruko slabiji je SDP sa 14,1 posto. Zatim je tu Možemo! sa 10,2 posto, a isti postotak potpore ima i Most. Domovinski pokret je na 5,6 posto.

Od ostalih stranaka najviše dobiva HSU sa 3,1 posto, potom Ključ Hrvatske (bivši Živi zid) 1,9 posto, a HNS je na 1,8 posto. Slijede HSS i SDSS sa 1,6 posto, IDS s 1,5 posto te Centar sa 1,2 posto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom