SPLIT

Nezavisni kandidat Franić želi da Split bude grad poduzetništva

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nezavisni kandidat za splitskog gradonačelnika Ante Franić poručio je u četvrtak kako želi da Split bude grad poduzetništva, a da bi ugostitelje izvan turističke sezone oslobodio plaćanja najma štekata.

Na predstavljanju svog programa istaknuo je kako neće obećavati projekte za dvije, tri godine, nego one koji će biti gotovi za godinu dana, od kojih je izdvojio dislociranje gradskih parkirališta iz gradske tvrtke Split parking i davanje na javni natječaj.

"Fiksirat ćemo cijene po svim zonama, a cijena za građane se neće povećavati. Tu će doći do prihoda za grad od 40 milijuna kuna", rekao je Franić, nezavisni kandidat za splitskog gradonačelnika. Uz njega su na predstavljanju programa bili i kandidati za zamjenike gradonačelnika, Jadranka Bandalo Žebčević i Goran Soko.

Najavio je stopostotno sufinanciranje javnih i privatnih vrtića, a djeci roditelja koji ne dobiju mjesto u vrtiću, subvencionirao bi plaćanje dadilja ili druge oblike skrbi iznosom od 900 kuna mjesečno. Obećao je da će u stopostotnom iznosu sufinancirati i produženi boravak u osnovnim školama, a marende za osnovnoškolce bile bi besplatne.

Franić je iz svog programa naveo i izgradnju umirovljeničkog doma na Šinama za 150 korisnika koji će, prema njegovim riječima, stajati oko 25 milijuna kuna.

"Reogranizirat ćemo cjelokupnu gradsku vlast koja je nakrivo postavljena, a tvrtka Stanouprava će raditi natječaj i osigurati cjelokupnu gradsku imovinu umjesto brokerskih kuća", dodao je.

Upitan što se promijenilo u posljednjih godinu dana, otkako je bio kandidat SDP-a, i sada kada je nezavisni kandidat za gradonačelnika, Franić je rekao da je uvijek donosio odluke koje su najbolje za grad.

"Nakon što sam vidio da Ivica Puljak nije gradonačelnik koji može pokrenuti naš grad, ja sam izašao iz kvote SDP-a, a stranka ga je nastavila podržavati samo zato što njima nisu odgovarali izbori u tom trenutku. Ja od politike ne živim, svoje slobodno vrijeme želim dati gradu na način na koji najbolje znam", odgovorio je Franić.

Njegova zamjenica, liječnica obiteljske medicine, Bandalo Žebčević, navela je kako je u njihovom planu izgradnja Referentnog centra za magnetnu rezonancu u kojem bi bio uređaj MR 3 Tesla. Želja im je nabaviti i PET/CT uređaj kojim se poboljšala kvaliteta i duljina života onkoloških bolesnika.

U prioritetu je izgradnja gradskog centra za neurorazvojnu pomoć djeci s teškoćama u razvoju.

Franić je isključio ulazak u postizbornu koaliciju sa strankama koje su, kako kaže, navikle "fotelje dijeliti po političkom ili osobnom ključu", a surađivat će sa svima koji će podržavati njegove projekte.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum