PULA

Nezavisna lista Filipa Zoričića, pulskog gradonačelnika, dala potporu novinarima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Podršku novinarima Glasa Istre kojima je Uprava dala izvanredan otkaz ugovora o radu, prućila je u utorak i Nezavisna lista Filipa Zoričića, novog pulskog gradonačelnika.

Podršku su dali novinarima Glasa Istre Zoranu Angeleskom, Danijeli Bašić Palković, Borki Petrović, kojima je Uprava dala izvanredan otkaz ugovora o radu, Robertu Rauchu kojem nije produžen honorarni ugovor  te Chiari Bilić, čiji status je još nepoznat.

„Znamo da se političari ne bi trebali miješati u uređivačke odluke medija te da se ovakvim priopćenjima stvara sklisko tlo utjecaja politike na medije. Međutim, ne možemo i ne smijemo šutjeti na događaje u našoj okolini. Dužnost nam je da kao pojedinci i kao grupa stanemo u obranu osoba koje su odgovorno radile svoj posao", navodi se u priopćenju Nezavisne liste Filipa Zoričića. 

Dodaju kako su "uvjereni da novinari moraju govoriti ono što misle i braniti ugled struke bez obzira na posljedice#.

Članovi liste Filipa Zoričića kažu kako će se zalagat  za transparentan i jasan odnos medija i politike.

„Financiranje medija iz proračunskog novca mora postojati, ali isto tako javnost mora biti u potpunosti upoznata što se točno plaća tim novcem, zašto i u kojim vremenskim intervalima", dodaje se u priopćenju.

I Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) ranije danas ocijenili su skandaloznim i sramotnim ponašanje uprave Glasa Istre, koja je dala izvanredne otkaze novinarima koji su, tvrde iz HND-a i SNH-a, upozorili na neprofesionalnu uređivačku politiku tih novina u korist IDS-a.

Podršku novinarima je dao i SDP Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum