ŠTROMAR:

Nema uvođenja poreza na nekretnine


Nema uvođenja poreza na nekretnine i siguran sam da zbog utvrđivanja vrijednosti nekretnina to uopće neće biti moguće učiniti u mandatu ove Vlade, poručio je u srijedu potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar.

Opovrgavajući medijske napise da se preko izmjena Zakona o komunalnom gospodarstvu ipak uvodi porez na nekretnine, Štromar je rekao da on o tom porezu nije govorio nijednom, niti ga je moguće samo tako uvesti jer prije toga treba riješiti problem utvrđivanja vrijednosti nekretnina.

To ne može predložiti Ministarstvo graditeljstva nego samo Ministarstvo financija zajedno s premijerom, a to nije moguće ni i u sljedeće tri godine, tj. u mandatu sadašnje Vlade, ustvrdio je Štromar na konferenciji za novinare posvećenoj interesu prijavitelja za projekte energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.

Na pitanje što će se dobiti izmjenama Zakona o komunalnom gospodarstvu Štromar je odgovorio kako se radi o usklađivanju s direktivama EU, a komunalna naknada ostaje ista kao što je bila i u prošlom zakonu. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter