NOVI DETALJI

NAKON TRAGIČNE SMRTI DJEVOJČICE, ŠOGORICA PROGOVORILA O MAJCI CURICE: "To dijete je bilo za nju višak. Kad je maloj pozlilo, govorila je da neće na hitnu, da će završiti u zatvoru"

| Autor: Glas Istre
(Foto Screenshot Nova TV)

(Foto Screenshot Nova TV)


Sestra oca curice koja je preminula od posljedica premlaćivanja koje joj je, kako se sumnja, nanijela majka, progovorila je za Novu TV o svojoj šogorici. 

Njena šogorica, majka dvoipolgodišnje curice koja je preminula u zagrebačkoj Klaićevoj nakon što su je liječnici danima pokušavali spasiti, osumnjičena je da je šakama izudarala dijete, a od tih je ozljeda djevojčica na kraju i preminula.

Šogorica je rekla i da je njena majka (baka djeteta) prijavljivala majku curice Centru za socijalnu skrb. 

U nastavku prenosimo razgovor. 

Je li točna informacija da je vaša majka obavještavala Centar za socijalnu skrb da za djevojčicu nije najbolje da ostane s roditeljima?

''Moja majka nije obavještavala socijalnu što se tiče brata, nego je prijavljivala majku. Jer je više bio odsutan od kuće nego što je bio kod kuće'', kazala je sestra oca preminule djevojčice.

Što je onda vaša šogorica radila djevojčici?

''Ne znam, to dijete je bilo za nju višak, višak. Jer ona je to dijete sama predala, to zna i socijalna i svi znaju, ona je sama predala to dijete'', istaknula je.

Hoćete reći da socijalni radnici nisu došli provjeravati u kakvom stanju je djevojčica?

''Ne, moja majka je išla prijavljivati ne sina, nego je prijavljivala majku, jer to je majka koja nije držala do svoje djece'', kazala je.

Dobro, jesu li izlazili iz Centra za socijalnu skrb?

''Ne, možda mjesečno jedanput. Sad zadnji put je kad je majka prijavila, znači negdje petak, ja mislim, četvrtak ili petak kad je majka prijavila izašli su van. Mala je išla u utorak psihologu, u tom vrijeme je tamo i povraćala i u srijedu ujutro se desilo to kobno'', rekla je sestra oca.

Jeste se čuli s bratom? Što kaže?

''Jesam, čula sam se s bratom, brat je mene informirao, brat je jako plakao i...'Nisam ništa svom djetetu napravio kao ni jedan roditelj koji ne bi. Ne znam što se događalo, nisam bio u kući i svi susjedi to znaju' govorio je. U tom trenu kad je maloj pozlilo, on se nije nalazio u kući, nije znao što se događa. I ona se protivila da neće na hitnu, neće na hitnu, neće na hitnu, ona će završiti u zatvoru. Evo, to je moje što ja mogu reći'', kazala je.

Podsjetimo, djevojčica je u srijedu s teškim ozljedama mozga primljena u novogradišku bolnicu, odakle je hitno prebačena u Klaićevu. Iako su liječnici dali sve od sebe, malena je u nedjelju ipak podlegla ozljedama.

Roditeljima djevojčice jučer je određen jednomjesečni istražni zatvor. Majka je prvooptužena i nju se teretilo za čak pet kaznenih djela povrede djetetovih prava, kao i za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater