ZAGREB

Nađi predstavio kandidaturu za zagrebačkog gradonačelnika i obećao ukidanje prireza

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saborski zastupnik i predsjednik stranke Fokus Davor Nađi predstavio je u subotu kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, obećao ukidanje prireza ako bude izabran na lokalnim izborima u svibnju te ocijenio da njegov protukanidat Tomislav Tomašević nije rješenje za Zagreb. 

Ukidanje prireza, smanjenje poreza, transparentnost poslovanja i ukidanje izmišljenih radnih mjesta u Holdingu i Gradskoj upravi neka su od obećanja Zagrepčanima koje je Nađi iznio predstavljajući svoju kandidaturu na tržnici u Branimirovoj ulici.

Ustvrdio je i da kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević nije rješenje za Zagreb što je obrazložio njegovim neiskustvom i javnim nastupima iz kojih se, kaže, vidi da ne namjerava "pretjerano mutiti vodu" i krenuti odmah u reforme.

"Biti samo pošten nije dovoljno za znati upravljati tako velikim sustavom kao što je Grad Zagreb. Neiskustvo rada u velikim sustavima s velikim proračunom jako je skupo. Nisam siguran da si Zagreb može priuštiti još četiri godine vladavine nekoga tko neće odmah krenuti u nužne reforme", rekao je Nađi o Tomaševiću.

S druge strane, sebe je predstavio kao osobu s potrebnim iskustvom navodeći da je radio na poslovima IT konzultanta i bio zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje u kojoj su ukinuti prirezi i smanjena komunalna naknada te je taj grad postao najtransparentniji u Hrvatskoj. 

 "Drugi kandidati nemaju interesa, znanja i sposobnosti popraviti sve ono što je Milan Bandić napravio u 20 godina svoje vladavine. Ja ću se sigurno s tim uhvatiti u koštac i popraviti stanje", poručio je s tržnice u Branimirovoj, prostora  s kojega se, kako je rekao, vide tri simbola loše Bandićeve vladavine - tržnica čija obnova nije počela ni šest godina nakon najave, željeznička pruga koja dijeli grad na dva dijela i ruševni autobusni kolodvor.

Istaknuo je i da mu rušenje Milana Bandića u Zagrebu nije cilj, već samo međukorak potreban za  napredak Zagreba i bolji život Zagrepčana.

Prostora za ukidanje prireza, stabilizaciju gradskih financija i veća ulaganja u infrastrukturu vidi u gradskom proračunu, u kojemu "postoji prostor za racionalizaciju od barem tri milijarde kuna".

Milijardu i pol kuna dobio bi smanjenjem plaća i materijalnih rashoda u Gradu, a isto toliko i u smanjenju dijela subvencija i uvođenju transparentnih javnih nabava.

No, ne očekuje da će ovakvim izbornim programom protiv sebe automatski dobiti cijelu gradsku upravu i Holding te poručuje da će "oni koji dobro rade, biti još i nagrađeni".

Smatra i da Fokus ne računa na isto biračko tijelo kao platforma Možemo!, jer su, kako je rekao, Možemo! i Radnička fronta ekstremna ljevica, a Fokus je centar.  
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater