OSIJEK

Na osječkom Sveučilište od jeseni novi dom za 800 studenata

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs posjetio je u srijedu osječko Sveučilište i s rektorom Vladom Gubercom obišao novu zgradu koja bi od jeseni trebala postati dom za novih 800 studenata.

 Želimo osigurati mogućnost da se iz svake predavaonice mogu uživo prenositi predavanja, da budu interaktivna. Očekujem da će nam rektor Vlado Guberac pomoći da to napravimo u budućnosti i na osječkom Sveučilištu, jer je ova uprava sve projekte završila na vrijeme, rekao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Prilikom posjeta i obilaska novoga studentskog doma istaknuo je da je Sveučilište u Osijeku jedno od mlađih sveučilišta u Hrvatskoj te da je od 1995. godine bilježilo rast, ne samo u akademskim strukturama, nego i infrastrukturno.

"Ovo što danas Sveučilište u Osijeku jest, za svaku je pohvalu i daje dojam pravoga europskog sveučilišta“, izjavio je ministar Fuchs.

Rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Vlado Guberac rekao je da je ova investicija vrijedna 191 milijuna kuna, od čega je Vlada RH osigurala 17 milijuna kuna te da su na tome zahvalni.

"Očekujemo da ćemo na jesen useliti studente u dom. Stariji dom i novi dom povezani su zračnim tunelom te očekujemo da će ove dvije zgrade funkcionirati kao studentski grad", istaknuo je.

Rektor Guberac rekao je i da se na sastanku s ministrom Fuchsom razgovaralo i o novim velikim investicijama, koje su važne za Sveučilište, ali i za Osijek kao grad.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini