KARLOVAC

Murganić javno poduprla Plenkovića za nastavak vođenja HDZ-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" i članica Predsjedništva HDZ-a Nada Murganić u srijedu je iz Karlovca javno poduprla kandidaturu Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a jer smatra da se u javnom prostoru uglavnom čuju samo oponenti koji ga kritiziraju.

"Ovo je moj osobni izbor te potporu ne iskazujem u ime članica Zajednice žena ni u ime Županijske organizacije HDZ-a, već osobno. Ne želim ni u čije ime govoriti jer smatram da nema razloga za kolektivnim izjašnjavanjem. Po novom statutu, tijela unutar stranke biramo demokratski po načelu jedan član jedan glas, a ne po delegatskom principu, onako kako bi odlučili pojedini ogranci ili zajednice", rekla je Murganić na konferenciji za novinare.

O predsjedniku stranke Plenkoviću kaže da je moderan političar, jako dobar državnik, na politici desnog centra i desno, a pritom je tolerantan, uključiv, socijalno osjetljiv te kulturno i argumentirano obrazlaže svoje odluke i stajališta.

"Andrej Plenković zalaže se za ranjive grupacije i za prava svih naših manjina i veću ulogu i ravnopravnost žena u društvu, i to ne samo deklarativno. Kao državnik zalaže se za stvaranje povoljnih socio-ekonomskih uvjeta života i rada građana, i o tome svjedoče postignuti rezultati Vlade pod njegovim vodstvom, a u vanjskoj politici ima ugled te je tako pozicionirao i našu državu Republiku Hrvatsku", ocijenila je Murganić i dodala kako zbog svega želi da on i dalje vodi HDZ.

Na pitanje kako to da podupire Plenkovića, koji ju je kao premijer razriješio dužnosti ministrice za demografiju, Murganić je odgovorila da je nju premijer razriješio zbog pritiska javnosti jer su se u sustavu socijalne skrbi događale strašne tragedije, a njezina smjena je zaustavila taj pritisak.

"Nesreće se, nažalost, i dalje događaju, a ja i sada, kao i tada, mislim da nije potrebno mijenjati ministre, nego sustav. Da bi se rješavali problemi, potrebno je vrijeme jer to su procesi, a svaka promjena ministara usporava procese", zaključila je Murganić.

U petak će se sastati Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a. Murganić smatra da će se tada donijeti odluka o raspisivanju unutarstranačkih izbora.

 

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of